Förrättssnibbar
20 kakor
125 g smör
1/2 dl socker
skal från 1 citron
3 dl vetemjöl
1 äggula
1 ägg till pensling
Fyllning:
marmelad (fikon, rabarber...)
Topping:
rosmarin
havssalt
parmesanost
citronskal
Hacka samman smöret och de torra ingredienserna. Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen. Låt degen vila i kylen i 1 timme.
Kavla ut degen tunt och sporra den i kvadrater på 5x5 cm. Klicka på marmelad och vik ihop dom. Lägg på en smord plåt och pensla med ägg. Lägg på toppingen. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 min.
Ett annat litet snackstips är de nya rotfruktschipsen från Bjäre hembygd. Jag upptäckte dom efter att ha läst om dom i ett nummer av Allt om mat och jag tyckte dom lät trevliga. En påse på 75 gram innehåller chips av palsternacka, blå kongo, rödbeta persiljerot. Dom var jättegoda och lite rotfruktssöta. Tyckte dock att de var lite dåligt salta så jag rekommenderar att man dunkar på lite själv. Enda nackdelen är priset, 26 kr för en påse på 75 gram är lite saftigt.
2 kommentarer:
de där förrättssnittarna är en lysande ide´!
Tack, dom blev bra!
Skicka en kommentar