onsdag 2 maj 2007

Pastasallad...

Jag trodde nog aldrig att jag skulle blogga om något så vulgärt som en pastasallad (på trefärgade skruvar). Menmen, vi äter det nog alla ibland och tycker det är ganska gott. Den här blev faktiskt god och framför allt riktigt snygg. Sen är det ju nästan sommar också.

Pastasallad med räkor och sichuanpeppar
2 personer

200 g pasta
1/3 purjolök
ett paket babyspenat
200 g räkor med skal
2 små ägg
ett par msk solrosfrön
1 stor avokado
1 tsk sichuanpeppar
2 cm riven ingefära
olivolja
salt och peppar

Koka pastan. Koka äggen. Skala räkorna. Skölj och strimla purjon. Fräs den hastigt i lite smör. Rosta sichuanpepparn i en torr panna och mortla den. Rosta solrosfrön hastigt i pannan. Skär ner avokadon och äggen i bitar. Skölj spenaten och blanda alltsammans med olja, ingefära, sichuanpeppar, salt och peppar. Toppa med solrosfröna. Ha gärna pastan, äggen och purjon lite varmt så att salladen blir ljummen.

4 kommentarer:

K sa...

Aldrig!

Louise sa...

Pasta sallad kan faktiskt vara väldigt gott, ibland. speciellt om den är hemma gjord och inte i en plastlåda (fast det slinker också ner). Trots dessa åsiker påstår jag att jag inte gillar kall pasta. Dubbelmoral? Nej, nej!

Husmodern sa...

Sichuan verkar vara nästa trend efter kirskålen...

Jens sa...

Husmodern:
Nejnej, nästa trend är haggis i alla dess former!