tisdag 20 februari 2007

Hit vill jag gå!

Restaurang Stearin är en alldeles nyöppnad restaurang i Göteborg och den verkar så bra. Rimliga priser och lite mindre rätter för den inte så hungrige. Deras råbiff ska tydligen vara något i särklass! Har tydligen stått en del om den i Nöjesguiden men detta har gått mig helt förbi. Nåväl, ska försöka tvinga dit mina vänner på fredag och återkomma med recension. Det är ju ändå lönehelg!

12 kommentarer:

K sa...

Mmmm råbiff ... det är vänlig mat. Och carpaccio har de också, såg jag. Svårt val, men är det lönehelg kanske man får båda?

Jens sa...

Precis vad jag hade tänkt! Blir nog ganska lagom att ta en carpaccio till förrätt och råbiff till huvudrätt. Får se om de kan rekommendera något gott vin till, som sagt, lönehelg...

Louise sa...

håller med om att råbiff är fantastiskt, äter det alldeles för sällan!

Jens sa...

Hehe... får mig att tänka på när Filip och Fredrik skulle flyga Ryanair i sitt reseprogram. De vägrade betala för dyra plastmackor (bra tänkt!) och hade istället med sig köttfärs, äggula, en liten lök som dom hackade och alla andra tillbehör till råbiff. Perfekt flygplansmat, kolla bara införselreglerna innan!

Louise sa...

det kan man ju ta med sig istället för lunchlåda till jobbet! undrar vad folk skulle tycka om en sen...

Jens sa...

Det är tillräckligt stor pina att ta upp sin lilla äckliga lunchlåda på jobbet, skulle inte vilja utmana ödet mer genom att slabba runt med rå köttfärs!

K sa...

Borde man inte kunna göra carpaccio-rullader fyllda med råbiff?

Till lunchen tar man med sig en bit ytterlår och en vass kniv, för råbiffen ska ju vara skrapad.

Jonas Bergroth sa...

Inspirerad av Mannerström gör jag en råbiff med en del irörda ingredienser i smeten. Om man inte har behov av att vara ortodox är det grymt gott:

Smaksätt alltså med: finhackade sardeller, tomatpure, olivolja, sellerisalt, dijon, hackad kapris å rödlök och gärna lite sötsyrlig balsamico.

Servera som vanligt med lök-hack, kapris, äggula och en klick dijon. Gärna Vikabröd och smör till.

Drick Carnegie porter och en skvätt porsbrännvin eller piratens besk till.

Jonas Bergroth sa...

Förresten: de säljer jättefin råbiff-färs på Ica Focus, för alla i Göteborg.

Jens sa...

Jonas:
Mmmmmmmannerström vad gott det låter! Ja ICA Focus är verkligen ett matmecka för alla lyckliga Örgrytebor

Louise sa...

Oj, imorgon måste det nog bli mannerströms det blir nog en bra start på helgen! fast jag tror att jag tar malen inte skrapad!

K sa...

Jag har aldrig ätit skrapad, tror jag, och det finns ingen anledning att vara ortodox. Men jag skulle inte använda förpackad köttfärs, bara beställningsmald eller självmald. Och kaprisen ska vara god kapris i salt, tycker jag.