onsdag 14 februari 2007

Alla Hjärtans Dag-middag, för en

Igår var som bekant Alla Hjärtans Dag. För vissa är det säkert en mysig dag tillsammans med sin käraste men för många är det bara en plågsam påminnelse om alltings jävlighet. Jag spenderade den inte med någon käraste men hade likväl väldigt trevligt. Efter jobbet tog jag en stilla afterworköl med två goda vänner och åt lite buffé. Sen hem för att laga lite god mat.

Kräft- och älgpasta (surf n' turf!)
Middag för en plus matlåda

250 g älgpasta
1 burk kräftstjärtar i lake
1 burk körsbärstomater
1/2 zucchini
1 tsk kummin
1 tsk dillfrö
en skvätt vitt vin
olja
salt och peppar

till servering:
citronolivolja

Börja koka pastan. Skiva zucchini. Fräs i olja i traktörpanna. Stöt kummin och dillfrö lätt i mortel och strö över fräset. Slå på vin och låt koka in. Slå på körsbärstomater. Puttra på i några minuter, salta och peppra. När pastan har ca 1-2 minuter kvar, mer tugg än al dente, låter man den rinna av och hälls över till traktörpannan. Låt koka färdigt. Blanda i kräftsjärtar strax före servering. Toppa med några rena kräftstjärtar och ringla över lite citronolivolja. Ingen parmesan! Ät framför TV:n.

De lustiga pastaälgarna är inget måste men höjer verkligen rätten både i estetisk och kulinarisk bemärkelse. Och det blir ju ingen surf n' turf utan dem! De har en väldigt trevlig struktur och faller inte alls sönder på samma sätt som t.ex pastahjul utan klarar att röras runt lite i en sås. Finns att köpa på IKEA.

Det här är mitt bidrag till Ragazze-gängets tävling.

Uppdatering: Lite socker kan vara bra att ha i också och jag spädde med lite av spadet från kräftsjärtarna. Smaka fram själv!

2 kommentarer:

Anonym sa...

finfint jens!! Jag bokar in en utflykt till IKEA för älgpasta med detsamma. /Claes

Jens sa...

Vi åker dit tillsammans Claes! Du kan väl låna dina föräldrars bil...?