Kräft- och älgpasta (surf n' turf!)
Middag för en plus matlåda
250 g älgpasta
1 burk kräftstjärtar i lake
1 burk körsbärstomater
1/2 zucchini
1 tsk kummin
1 tsk dillfrö
en skvätt vitt vin
olja
salt och peppar
till servering:
citronolivolja
Börja koka pastan. Skiva zucchini. Fräs i olja i traktörpanna. Stöt kummin och dillfrö lätt i mortel och strö över fräset. Slå på vin och låt koka in. Slå på körsbärstomater. Puttra på i några minuter, salta och peppra. När pastan har ca 1-2 minuter kvar, mer tugg än al dente, låter man den rinna av och hälls över till traktörpannan. Låt koka färdigt. Blanda i kräftsjärtar strax före servering. Toppa med några rena kräftstjärtar och ringla över lite citronolivolja. Ingen parmesan! Ät framför TV:n.
De lustiga pastaälgarna är inget måste men höjer verkligen rätten både i estetisk och kulinarisk bemärkelse. Och det blir ju ingen surf n' turf utan dem! De har en väldigt trevlig struktur och faller inte alls sönder på samma sätt som t.ex pastahjul utan klarar att röras runt lite i en sås. Finns att köpa på IKEA.
Det här är mitt bidrag till Ragazze-gängets tävling.
Uppdatering: Lite socker kan vara bra att ha i också och jag spädde med lite av spadet från kräftsjärtarna. Smaka fram själv!
2 kommentarer:
finfint jens!! Jag bokar in en utflykt till IKEA för älgpasta med detsamma. /Claes
Vi åker dit tillsammans Claes! Du kan väl låna dina föräldrars bil...?
Skicka en kommentar