Pastawok
1 person och matlåda
250 g pasta
8 små nürnbergerkorvar eller andra goda bratwurstar
200 g blandsvamp
200 g brysselkål
1/3 purjolök finstrimlad
2 msk kapris (gärna i salt)
8 små nürnbergerkorvar eller andra goda bratwurstar
200 g blandsvamp
200 g brysselkål
1/3 purjolök finstrimlad
2 msk kapris (gärna i salt)
2 ägg
(lite tryffelolja)
smör
salt och peppar
smör
salt och peppar
Koka pastan och låt rinna av. Koka brysselkålen hastigt och halvera. Stek korvarna för sig och skär sedan ner dom. Fräs svampen i smör i 5 min, salta och peppra. Ta i lite mer smör och sedan purjon och brysselkålen, fräs ytterligare ett par min. Lägg i korv, kapris och två ägg uppvispade ev. med lite tryffelolja. Rör runt någon minut tills äggen koagulerar och häll i pastan. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mer tryffelolja.
5 kommentarer:
Det verkar gott, bryssekål, korv och svamp då går det ju knappast att misslyckas!
Är det så att tryffelolja funkar extra bra med ägg och kål?
Jädrar vad gott det ser ut. Och mättsamt.
Jo, jag tycker det. Det får vara ganska milda smaker som tryffeloljan höjer upp (men inte avokado, varning!). Egentligen är korven lite för dominant men den är så god ändå!
jonas:
Japp, bra om man ska bygga kropp :)
Visst är det gott med ägg i pastan. Skulle kunna äta det varje dag!
Skicka en kommentar