tisdag 27 mars 2007

Politisk korv

Igår läste jag en väldigt intressant kulturkrönika i GP om förhållandet mellan mat, kön, klass och identitet. Det fick mig osökt att tänka på K:s socialistiska salami. Undrar om inte krönikören själv har läst K:s blogg. Krönikan tar också upp den nya sorgliga glassen Girlie som är särskilt anpassad för tjejer, något som också har skrivits om i matbloggvärlden. För visst är det skillnad på mat och mat? Skillnad på korv och korv, som Reinfeldts korvgryta och den socialitiska salamin.

5 kommentarer:

Louise sa...

Jag upptäckte just att det finns (eller jag vet inte om den finns fortfarande) en cider med pomelo, kul tänkte jag, sen läste jag det här och var helt plötsligt inte alls sugen längre!

Jens sa...

Hehe... rolig läsning. Men man borde ändå prova den.

Louise sa...

Jag blev arg på mig själv att jag föll för tjejcidern, men den borde ju vara god för pomelo är ju aldrig fel!

Anonym sa...

jag lyckades inte bli upprord over att glassen skulle vara tjejig och varfor det nu skulle vara negativt nar det ar en "snygg" glass med stjarnor och glitter men jag blir alldeles matt over att vi inte kan skapa produkter med svenska namn :)

Jens sa...

Elin:
Jag blir egentligen inte heller upprörd, svårt att bli det nuförtiden. Tror bara att GB gör sig själva en björntjänst genom att döpa den till Girlie. Tror inte att så många killar kommer våga köpa den hur god den än är. Jag hörde om ett rosévin som fick bäst i test en sommar och då ville producenten ytterligare boosta försäljningen genom att lansera en ny rosa box. Problemet var bara att halva kundkretsen, alltså den manliga delen, föll bort.